Modriča izvukla bod, FK Župa – FK Modriča 1-1

FK Župa - FK Modriča

Ovaj vikend mogli smo svjedočiti fantastičnoj fudbalskoj predstavi, sa pregršt dobrih poteza i prilika i od igrača FK Župa i malo manje od igrača FK Modriča. Mladost je dominirala terenom, jer svega 4 igrača od ukupno 22 + 4 koja su ušla u igru, bili su do 21. godinu. FK Župa je od samog početka počela da dominira na terenu, i gostima stavila do znanja da po kvalitetu ekipe, trenutna tabela je sve samo ne realna.

Prvo je Tomić Srđan nekoliko puta zaprijetio i pokazao da će naš tim igrati napadački, ali golman Tripić je bio na nivou. Međutim, u u 35. minutu Zelenika Goran oteo je loptu odbrambenim igračima, oslobodio ih se, pobjegao im i fantastičnim udarcem matirao ovaj put nemoćnog Tripića.

Poslije toga prilike su se redale većinom kod gola gostiju. Tomić je opet nekoliko puta dobro zaprijetio ali bez preciznosti. Sredinom drugog poluvremena ponovo Goran Zelenika izlazi jedan na jedan sa Tripićem i kada su već svi loptu vidjeli u golu, Tripić je prstima uspio da je skrene i lopta je prošla pored stative za svega nekoliko centimetara. Bila je to najizglednija prilika za uvećanje vođstva i potvrdu bodova.

Nakon toga u 80. minuti, poslije još izglednih Župinih prilika, bezazleni prekršaj na nekih 30ak metara koštao je Župu bodova i smanjio donekle šanse za borbu za pretposljednje mjesto na tabeli koje bi značilo ostanak u ligi, jer samo posljednji plasirani tim napušta ovu ligu. Sarkić je opalio loptu, a ona je nevjerotavno završila iza leđa golmana Dulića, prolazeći kroz igrače bez da je iko dodirne. Nevjerovatno ali ipak moguće.

Poslije ovakvog šoka nije bilo ni vremena ni snage da se naši igrači vrate u igru i pokušaju ponovo doći u prednost. FK Župa sljedeću utakmicu igra u Laktašima u komšijskom derbiju u subotu, sa početkom u 16. časova.

Izvještaj:

Za FK Župa nastupali su: Dulić, Boris (G), Kovačević, Kostić, Kozomara, Trivić, Janjić (od 46. minuta Bilal), Mihajlović N., Brkić (od 46. minuta Mihajlović Đ), Zelenika, Tomić, Čolić (od 83. minuta Konić). Trener: Bogdan Krnojelac,

Za FK Modriča nastupali su: Tripić, Bojić, Kojić, Dudić, Sarkić, Buljić, Radić, Gavrić, Trifković, Pijunović (od 66. minuta Lukić Mihajlo, Ivanović (od 89. minuta Lukić Miloš) Trener: Marko Stojić