Od radosti do tuge u Slatini: Mladost – Župa 2-1 (0-1)

FK Župa - FK Krupa
Detalj sa utakmice FK Župa - FK Krupa

Ni ovaj vikend nije bio uspješan za igrače i upravu FK Župa Milosavci. Da li svojom krivicom ili ponovo krivicom ljudi u crnom, vidjeće se narednih dana. Naime, FK Župa je utakmicu u Slatini dobro otvorio, poveli smo već u 22. minutu pogotkom Ivana Brkića. Igra je bila fantastična, Župa je dominiriala u svim segmentima igre. Igrači se razigrali i zaista svi prisutni su bili uvjereni u pozitivan ishod.

No onda drugo poluvrijeme totalni preokret. Igrači FK Župa zaigrali puno bolje, brže, agilnije, ali isto tako i sudija utakmice gospodin Maksimović se iskazao i pokazao da to neće biti tako lako. Prvo je u 64. minutu dosudio penal za domaću ekipu iz prekršaja koji je samo on vidio. Naš golman, Boris Dulić je zaustavio udarac Huseinbašića što je bio samo još jedan dokaz o dobrom raspoloženju naših fudbalera.

Ali “gospodin” Maksimović se nije tu zaustavio, nastavio je sa sjeckanjem igre i puštanjem grubljih prekršaja igrača Mladosti koji su osjetili da iznenada imaju igrača više na terenu. Odmah potom, Stanković je vidnim prekršajem, koji samo, gle čuda, sudija Maksimović nije vidio, rukama oborio na zemlju golmana Dulića i kada su svi stali, prepoznajući klasičan prekršaj, Vidaković je ugurao loptu u mrežu a sudija uz kraći razgovor sa jednim od pomoćnih sudija koji se očigledno nije slagao sa neispravnom odlukom ali zna se ko je šef, pokazao je na centar.

Agonija se nastavila i dalje, sve gorim suđenjem, i klasičnim navlačenjem igre da bi gosti postigli još jedan gol. I to im je uspjelo u 96. minutu, da se nije tada desilo, vjerovatno bi se igrali produžeci dok se ne postigne zlatni gol.

FK Župa je poslije ove, i prethodnih utakmica koje smo izgubili velikom nepravdom i otimanjem, podnijela zahtjev FSRS za posmatranje utakmice te analizu suđenja. Ukoliko se ovakva praksa nastupa, odlučno ćemo istupiti iz lige, jer sav trud koji ovi momci ulažu, trenirajući svaki dan, ne smije da se ponižava od strane pojedinaca kojima je lični interes važniji od najvažnije sporedne stvari na svijetu, fudbala.

Kompletan izvještaj sa utakmice:

FK Mladost D.Slatina: Lakić, Paležnica (od 51. minuta Ivanović), Vidaković, Bjelić, Ilić D., Huseinbašić, Ilić M., Stanković, Žerić, Tešić, Todić. Trener: Kadić Nihad

FK Župa Milosavci: Dulić, Mihajlović, Kozomara, Kostić, Bilal, Kovačević, Janjić, Zelenika, Brkić, Čolić, Vukomanović (od 90. minuta Pribjegović). Trener: Bogdan Krnojelac

FK Župa sutra igra i KUP utakmicu protiv ekipe Borca iz Maglajana u Maglajanima sa početkom u 17:30 časova.

Tabela sada izgleda ovako:

[standings league_id=1 template=compact logo=true]