Najava za današnju utakmicu

FK Župa - FK Laktaši

Dragi naši prijatelji i simpatizeri kluba, pozivamo Vas da danas dođete na stadion u Laktaše, na prvenstvenu utakmicu II lige RS grupe Zapada, kada naš klub gostuje igračima FK Laktaša. Možemo da Vam obećamo zalaganje i fantastičnu igru kao što to naši omladinci uvijek i prikazuju. Borbe sigurno izostati neće, i uz malo sportske sreće sigurni smo da možemo doći do potrebnih bodova.

Pokušavali smo da ovu utakmicu odgodimo u dogovoru sa FK Laktaši zbog nemogućnosti našeg trenera da prisustvuje utakmici kao i nekoliko igrača, ali oni su jedva dočekali da to odbiju, jer njih ne interesuje izgleda ništa osim da pobjede FK Župa i pokušaju da nas izbace iz lige.

Jedna ne tako lijepa stvar prethodila ovoj utakmici. Naime, naš klub, naš predstavnik i sektretar, i naši igrači odnosno njihove godine i porijeklo ismijani su i pokušavani da budu poniženi od strane Administratora stranice Facebook profila FK Laktaša (ne znamo o kome se tačno radi, stoga u nastavku teksta ne mislimo na kompletan kolektiv FK Laktaša). Ne želimo previše da trošimo riječi odgovarajući na te uvrede koje su plod nagomilane velike količine mržnje koja se taloži kod naših prijatelja i komšija. Mislimo samo da tome nije mjesto u fudbalu. U svijetu prepunom sukoba i mržnje, ovakvim neukusnim izlivima nema mjesta kada se radi o fudbalu.

Suparništvo i rivalitet su se dokazivali na terenu, ne van terena, Međutim, izgleda da su neke osobe, koje nećemo imenovati, u FK Laktašima jedva čekali mogućnost da Župa bude pred izlaznim vratima II lige da bi se naslađivali i da bi to proslavljali kao veći uspjeh nego da su prvaci Lige Šampiona. To dovoljno govori o kakvim se nestabilnim karakterima radi i sigurno im nije mjesto u fudbalu, jer kakav to primjer predstavljaju mladim igračima koji se tek formiraju? Vjerujemo da ni oni nemaju odgovor.

Naš klub, niti predstavnici, nikada ni jednom prilikom, niti putem svog Web Sajta, niti putem društvenih medija, nisu izrekli ni jednu ružnu riječ bilo kome, uvrijedili bilo koga jer to nije u sportskom duhu i u skladu Fair Play ponašanja. FK Župa će nastaviti da se bavi sportskim stvarima, da igra i svoji imidž gradi na vrhunskim igrama koje “prigradski adolescenti” pružaju. Njihovi svakodnevni treninzi ne smiju biti predmet ismijavanja, ali ima i ona vrlo često citirana izreka:

ko se zadnji smije najslađe se smije.

Za kraj, žao nam je što na ovakav način saznajemo za ovakvu nezdravu vrstu emocija prema nama od strane pojedinaca u FK Laktaši, te da se na ovakav način piše o našem sekretaru, Đedu, koji je u svojoj fudbalskoj istoriji učinio za fudbal na našim prostorima više nego što će ti koji ga ismijavaju ikad moći i da zamisle. Ali na svu sreću, nismo svi isti. U našem taboru nema mržnje ni prema kome, ne ismijavamo nikoga, mi smo najmlađi tim u ligi koji vrijedno trenira, proizvodi kvalitetne igrače i koji želi da se bavi sportom na terenu a ne van njega. I zato, svi zajedno idemo danas da pružimo kvalitetnu partiju, a rezultati će doći sami po sebi.

Sportski pozdrav.