Bruka i sramota na utakmici doprinijela prvom porazu FK Župe u LSP ligi

Odmor igrača na pauzi. Foto: Zoran Ignjatić

Ekipa FK Župe poražena je po prvi put u ovoj sezoni ali poraz ne bi bio tako gorak da je bar bio plod bolje igre protivnika. Naime, glavni sudija ovog meča Vidović Danijel, koji je inače sudija na prvoj ligi RS, osramotio je i sebe i kompletnu sudijsku organizaciju svojim ponašanjem na terenu.

Naši igrači koliko god da su bili bolji rival na terenu i stvarali šanse, Vidović bi jednostavno uvijek pronalazio načine da zaustavi,i sigurni smo da ne bi dopustio da iz Poveliča idemo sa bodovima, kao da je smatrao da su bodovi domaćinu bili od ekstremne važnosti po mir u svijetu.

Nemamo šta da prigovorimo ponašanju domaćih igrača ali ovakvo suđenje je zaista nedopustivo pogotovo, kao što smo već naveli, zato što se radi o sudiji sa prve lige. Upućen je i apel sudijskoj organizaciji i komesaru za delegiranje sudija da ovog mladića više nikada ne upute na naše utakmice inače se iste neće igrati iz protesta.

Domaći su poveli u 19. minutu a strijelac je bio Vujadin Savić. Međutim već u 33. minutu Ćejić Miloš vraća stvari na početak i postiže gol za 1-1. Imao je Ćejić još nekoliko izglednih šansi za postizanje pogotka, ali ili ih nije iskoristio ili ih je Vidović prekinuo na vrijeme da se slučajno ne bi ugrozio gol Savića.

U drugom poluvremenu ista priča, Župa bolji rival ali Vidović čvrsto drži domaće igri sve dok nije pred kraj vidio da mora da pojača podršku te su domaći stigli do gola u 87. minutu a strijelac je bio ponovo Vujadin Savić, dok je sa druge strane isključen Mladen Bojić. Bravo za Vidovića. I u 90. minutu ponovo uspjeh glavnog sudije meča za 3-1 FK Bratstva a strijelac je ovaj put bio Ačić Bojan.

No bilo kako bilo, vrijeme se ne može vratiti, niti neučen sudija naučiti. FK Župa ide dalje, tek smo u pola prvenstva, i već danas dočekujemo u Milosavcima ekipu Crvene Zemlje a utakmica počinje u 16:00.

Izvještaj:

FK Bratstvo: Savić Vaso, Đukić, Ignjatić, Rakić, Savić Vujadin, Gavranović, Lepir (od 46. minuta Mikulić), Pejaković, Ačić, Draganović, Tadić.

FK Župa: Momić, Vukomanović, Kliska (od 77.minuta Zelenac), Marković (od 57. minuta Guduraš Ž.), Vrančić, Bojić, Vrhovac, Guduraš M., Nišić, Ćejić, Vulin (od 39. minuta Mikača). Trener: Guduraš Danilo