Nakon kiše duga: FK Župa ponovo superiorna sa 7-0

FK Zupa - FK Crvena Zemlja
Detalj sa utakmice: FK Zupa - FK Crvena Zemlja

Nakon burnog vikenda i lošeg rezultata u Poveliču, naši igrači su se vratili u velikom stilu. Onako kako to rade najveći. Danas su bili bolji i sa veoma ubjedljivim rezultatom savladali ekipu Crvene Zemlje iz Nove Vesi.

Iako je prvo poluvrijeme bilo malo teže, posebno zbog jednog nepromišljenog poteza Đorđa Mihajlovića koji je zbog psovke isključen pri rezultatu 1-0 u 32.minutu, naši igrači su do kraja uspjeli da pokažu svoj pun potencijal.

Župa je već u 12. minutu povela sa 1-0 a strijelac je bio kapiten Darko Vrhovac koji je bio siguran sa penala. U prvom poluvremenu to je bio i jedini gol. Međutim, Župa je konstantno napadala i stvarala šanse a najizglednije prilike imao je Miloš Ćejić koji nije bio precizan dovoljno.

Iz prvog poluvremena zasigurno vrijedi izdvojiti i fantastičan udarac Zorana Mikače koji je sa 35 metara šutirao snažno, prebacio golmana ali je pogodio prečku, te se otišlo na odmor sa 1-0.

U drugom poluvremenu ista priča. Župa je krenula ofanzivno te u 52. minutu Bojan Vukomanović postiže gol, zbog kojeg su gostujući igrači protestovali te je Jevrić Aleksandar koji je bio najglasniji dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Kada su se snage izjednačile na terenu započela je i goleada. Prvo je Ćejić u 60. minutu sjajno se oslobodio dvojice igrača i poslao loptu u mrežu danas nemoćnog Arivuka. Nišić je samo 4 minuta kasnije dobrim udarcem van šesnaesterca pogodio za 4-0.

Ćejić ponovo pogađa u 70. minutu za 5-0 a onda u 75. minutu Bosančić, koji je tek ušao, jednim izuzetno snažnim udarcem sa preko 20 metara pogađa za 6-0. I u 80. minutu, Miloš Ćejić, koji je sigurno i igrač današnje utakmice, postiže svoj het trik za konačnih FK Župa – FK Crvena Zemlja 7-0.

FK Župa: Momić, Todorić, Vukomanović, Trivić, Vrančić, Ćejić, Vrhovac ( od 75. minuta Bojić), Kliska ( od 72. minuta Bosančić), Nišić, Mikača (od 79. minuta Vulin). Trener: Guduraš Danilo

FK Crvena Zemlja: Arivuk, Bogdanović, Adamović, Bilanović, Jevrić, Kanović, Stojčić, Ivanović, Ilić, Brusojević, Bogdanović.

Sledeću utakmicu FK Župa igra u nedelju, 9. oktobra sa početkom u 15:30 časova u Prnjavoru protiv ekipe FK Budućnost Donji Galjipovci