Skupština OFS Laktaši izabrala – Vujaković novi Predsjednik

Detalj sa Izborne Skupštine OFS Laktaši

Danas su u prostorijama JU Centar za kulturu i obrazovanje Laktaši održane redovna Izvještajna i Izborna skupština Opštinskog fudbalskog saveza Laktaši. Delegati su bez primjedbi usvojili izvještaj o radu Saveza u proteklom periodu te program rada za naredni period, kao i izvještaj o finansijskom poslovanju za prošlu godinu. Donesena je odluka o izmjeni nekih odredbi Statuta, koje se odnose na organizovanost sudija. Tako će laktaške fudbalske sudije, umjesto kroz komisiju, ubuduće biti organizovane kao samostalno Udruženje fudbalskih sudija opštine Laktaši. Skupština je, takođe, verifikovala prijem dva nova kluba u članstvo Saveza, a to su: Omladinski fudbalski klub Laktaši i Fudbalski klub Crni Vrh iz Jaružana.

U drugom dijelu današnjeg zasijedanja, izabran je novi predsjednik OFS Laktaši za mandatni period 2016-2020. godina. Na Izbornoj skupštini, kojoj je prisustvovalo 16 delegata od ukupno 20, za predsjednika Saveza većinom glasova je izabran Milan Vujaković, dugogodišnji sportski radnik i bivši predsjednik FK Milan iz Kosjerova. Na ovoj funkciji će naslijediti dosadašnjeg predsjednika Milovana Vukovića. Pored Vujakovića, u novi Izvršni odbor izabrani su: Saša Panić, Vesna Košpić, Milovan Vranješ i Ranko Vujmilović.

Delegati ispred Fudbalskog kluba Laktaši u Skupštini OFS Laktaši za naredne četiri godine su Dušan Kodžoman i Miloš Metlar, dok će ovaj drugi kao jedan od sedam delegata Savez predstavljati i u Skupštini Područnog fudbalskog saveza Gradiška kao i u Skupštini Udruženja fudbalskih sudija opštine Laktaši.

Današnji sastanak uveličao je svojim prisustvom kao gost i Rodoljub Petković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Autor teksta: Miloš Metlar