Saopštenje za javnost o odustajanju iz Regionalne lige RS grupa “Zapad”

Objekat FK Župa Milosavci
Svlačionice FK Župa Milosavci

Dragi naši članovi, simpatizeri i fanovi, sa velikom tugom Vas obaviještavamo da naš FK Župa neće nastupiti u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad. Razlog je i više nego jasan svima.

Već nekoliko godina borimo se sa teškom finansijskom situacijom u klubu, ali ovaj put ta nezahvalna situacija je dostigla svoj vrhunac. Sponzora nije bilo dovoljno a finansijska sredstva koja smo dobijali od Opštine odavno više nisu bila dovoljna ni za osnovne troškove struje, vode ili goriva za košenje terena a pogotovo za izuzetno visoke troškove takmičenja u koje ubrajamo kotizaciju za takmičenje, sudijske troškove i druge administrativne stvari poput registracija igrača, ugovora i licenci za službena lica.

Zahvaljujući malom broju ljudi u upravi našeg kluba uspjevali smo da na vrlo težak i ponizan način prikupimo sredstva i privedemo sezonu kraju, tako kako smo je priveli.

Kao što je svima poznato, za naš FK Župa su u posljednjoj polusezoni nastupali juniori i kadeti OFK Sport Tim-a bez ikakve naknade, i ovim putem im se od sveg srca zahvaljujemo. No, nakon kraja sezone, ovi momci su nastavili svoje karijere u drugim klubovima te smo se našli pred novim, dodatnim problemom.

Međutim to nije kraj, FK Župa se ne gasi kao što su neki nerelevantni mediji pisali, bar ne još uvijek. Naime, uprava našeg kluba pokušava da održi klub u životu po svaku cijenu. Ovih dana obavljaju se razgovori sa proslavljenim igračima našeg kluba, odnosno sa legendom našeg regionalnog fudbala, Dane Guduraš, koji bi trebao da preuzme trenersku poziciju, te da okupi mlade momke koji su već nastupali za FK Župa u prethodnim godinama, bilo za seniorski tim ili omladinske kategorije, a još uvijek su registrovani.

Novi tim, sastavljen od kvalitetnih momaka iz našeg regiona, spremnih da se dokazuju, zabavljaju i bore za naš klub, trebao bi biti poznat već narednih dana, a nastupali bi u 5. ligi Republike Srpske.

Troškovi kotizacije i ostali administrativni troškovi u 5. ligi su prihvatljivi, a već se javila i jedna inostrana kompanija koja bi bila spremna da pomogne da se klub ne ugasi, te se nadamo da ćemo uspjeti na vrijeme organizovati i tim, te započeti sezonu početkom septembra.

Pozivamo i sve dobre ljude, koji su spremni na bilo koji način da pomognu naš klub, da nam se jave na kontakt telefone, putem mail-a ili putem naše Facebook stranice i tu smo da razgovaramo o najboljim mogućim rješenjima.

Isto tako, pozivamo mlade fudbalere, koji imaju želju da igraju za FK Župa, da se obrate gospodinu Gudurašu, direktoru Slobodanu Crnatku ili našem sekretaru kako bi što prije pokušali da formiramo tim.

Sportski pozdrav, FK Župa