Uspješan debi nove ekipe FK Župa iz Milosavaca

župa
Detalj sa utakmice FK Župa - FK Crni Vrh

Fudbaleri i uprava FK Župa Milosavci može biti zadovoljna dosadašnjim ishodom reorganizacije tima i stručnog štaba. Nova ekipa koja je danas okupljena, i koja tek treba da se kvalitetno selektuje danas je u prijateljskoj utakmici savladala ekipu Crnog Vrha koja će biti jedan od rivala u 5. ligi u kojoj ćemo nastupiti.

Konačan rezultat bio je 6-3 za FK Župa. Novi Šef stručnog Štaba gospodin Danilo Guduraš, popularni Dane, nije krio zadovoljstvo zbog svog debija na klupi Župe i odmah prve pobjede.

Kao što je i sam naglasio, ova ekipa očekuje još par pojačanja u narednim danima, ali već sada se moglo vidjeti da i ovi momci imaju izvjestan kvalitet te da nas očekuje zanimljiva jesen, kada ćemo napasti prvo mjesto koje vodi u 4. ligu, ali ima mnogo da se radi…

Novi kapiten ekipe Nenad Ljubojević, popularno Rokan, bio je oduševljen povratkom u klub gdje je prije nekoliko godina stekao svoju fudbalsku slavu. Osim Nenada, u ovom timu Župe će da nastupi još nekoliko igrača koji su svojevremeno branili boje ovog kluba, ali o tome će biti poslije više riječi.

Sljedeća pripremna utakmica odigraće se u srijedu sa početkom u 17 časova protiv još jednog tima iz 5. lige a to je ekipa Nožičkog.

Ono što je vjerovatno i najvažnije jeste činjenica da će FK Župa nastupiti sa kvalitetnom domaćom ekipom, i naravno, nastaviće da postoji.

Očekujte u narednim danima još više novosti u vezi sastava tima kao i u vezi takmičenja.