Napokon radostan vikend za fudbalere Župe

FK Župa - FK Borac Kozarska Dubica

Fudbaleri Župe su po prvi put u ovoj 2015/16 sezoni zabilježili sva tri boda. Nakon katastrofalne prve polusezone u kojoj smo zabilježili samo jedan nerješen susret i 14 poraza, o ovaj proljećni dio sezone ulazimo optimističnije. Mladi fudbaleri FK Župe, predvođeni trenerom Bogdanom Krnojelcem savladali su fudbalere FK Borca iz Kozarske dubice sa 1-0. Strijelac jedinog gola bio je Pribjegović Miloš u 67.

Naši fudbaleri bili su dominantni tokom cijele utakmice. Šanse su se redale od samog početka i bilo je samo pitanje trenutka kada će lopta završiti iza leđa golmana gostiju Emira Krivdića.

Zelenika Goran je u par navrata imao veoma izgledne šanse te je mogao, da totalno dotuče fudbalere Borca koji su najveći dio utakmice proveli na svojoj polovini braneći se od sve učestalijih napada domaćih fudbalera.

Jedna veoma zanimljiva i jako lijepa činjenica vezana za ovu utakmicu je i ta da su svi igrači koji su nastupali za naš Fudbalski Klub Župa bili do 21 godine. Samo naš dugogodišnji kapiten, Željko Trivić, koji je u igru ušao u 67. minuti i pokazao stabilnost i odlučnost i iskustvo, nije pripadao ovoj starosnoj granici

Sa druge strane, najgori pojedinac utakmice bio je glavni sudija koji se definitivno nije dobro snašao na današnjoj utakmici, da li namjerno ili slučajno ostaje nepoznato.

Slijedi i kompletan izvještaj:

Igrači FK Župa: Dulić, Mihajlović (od 84. minuta Kovačević), Kozomara, Ostojić, Vulin, Konić (od 46. minuta Topalović), Pribjegović, Tomić, Čolić (od 67. minuta Trivić), Zelenika, Kostić. Trener: Bogdan Krnojelac

Igrači FK Borac: Krivdić, Vujičić, Radaković, Dalić (od 75. minuta Zec), Štrbac, Burazor, Bakić (od 73. minuta Pušibrk), Čavka, Marinović, Pralica P., Pralica O.(od 70. minuta Dedić). Trener: Kotur Vlado

Sudije: Puvača Duško, Panić Bojan, Đurđević Dario.

Sljedeću utakmicu FK Župa igra u subotu, 19. Marta, sa početkom od 14:30 sati na stadionu Čaire u Banjaluci protiv FK BSK-a.

[dt_divider style=”thin” /]

Tabela:

[standings league_id=1 template=compact logo=true]