Lider zahvaljujući sudiji nastavio pobjedničku seriju (0-0) 3-0

Željko Trivić

Prethodni vikend bili smo svjedoci još jedne izrežirane utakmice. Ovog puta u režiji našli su se igrači lidera na tabeli, FK Sloga Doboj i glavni sudija Slaviša Mitrović koji je bio dvanaesti igrač Sloge. Prvo poluvrijeme završeno je sa 0-0 ali zato u drugom mogli smo posmatrati totalno drugačiju sliku na terenu.

Odmah na početku drugog poluvremena Mitrović je pokazao u kojem toku će utakmica da se odvija u nastavku. Već u 49. minutu dosudio ne zaista nepostojeći kazneni udarac za igrače Sloge, međutim, videći da je Župa u prvom poluvremenu bila bolji rival na terenu, odlučio se i za korak više, te je isključio igrača Župe, Đorđa Mihajlovića, kako bi olakšao na neki način posao igračima Sloge, lider na tabeli našeg prvenstva.

Vuković je šutao ali Dulić je odbranio na veliku žalost Mitrovića. No, to je samo bio signal da krene u još jaču demonstraciju “sile” i neprikosnovenosti ljudi u crnom. Sjeckajući igru u svakoj prilici koja bi mu se ukazala, pomagao je domaćima da se približe golu Župe. To im je i uspjelo u 59. minutu kad je Todić pogodio za 1-0. Mitrović je osjetio veliko olakšanje jer zadatak sa kojim je došao bio je skoro obavljen. Odmah nakon toga, u 62. minutu Lukić je pogodio za 2-0 i za konačnih 3-0 pogodio je Jupčić u 66. minutu. Isti tempo nastavio se i dalje bez obzira na vođstvo domaće ekipe. Domaći su iskoristili jedine prilike koje su im se ukazale u trenutku pada igre zbog već rečenog.

Sljedeću utakmicu igramo u Milosavcima protiv ekipe FK Sloga Trn u subotu, sa početkom u 16:30 časova.

Izvještaj:

FK Sloga Doboj: Milkanović, Vuković, Gavrić, Lukić G, Lukić J, Bećarević, Lukić B (od 73. minuta Aličić), Blagojević, Todić (od 80. minuta Ilić), Stanišić, Hadžikadunić (od 62. minuta Jupčić)

FK Župa: Dulić, Mihajlović, Janjić (od 46. minuta Bilal), Kozomara, Pribjegović (od 58. minuta Konić), Tomić, Čolić, Trivić, Ostojić, Vulin, Đurić