Prijateljska utakmica FK Župe i kombinovane ekipe prijatelja i nekadašnjih igrača Župe

fk zupa prijateljska

Sinoć je na velelepnom stadionu u Sportski Centar Župa u Milosavcima odigrana prijateljska utakmica između fudbalera FK Župe i igrača koji su nekada nastupali za naš klub i drugih prijatelja i simpatizera Župe. Rezultat je bio u totalno drugom planu ali završeno je 2-3 za kombinovanu ekipu. Nekoliko igrača sinoć je igralo za obe strane.

Osim dobrog druženja poslije utakmice, sinoć je i za našu ekipu odigrao i Zoran Mikača koji će imati pravo nastupa u prvenstvenim utakmicama od 3. kola koje se igra u subotu protiv ekipe Bisera iz Lišnje. Zoran Mikača će, kako se sinoć moglo vidjeti, biti od velike koristi ovoj ekipi i definitivno će svojom lucidnošću i fudbalskim vještinama pomoći ekipi da ovu sezonu završi kao lider i plasira se u IV ligu RS. Mikača je sinoć postigao i gol za 1-0 FK Župe.

Gospodin Lazo Radanović je ovu priliku iskoristio i da donira jednu loptu FK Župa koju je preuzeo sekretar gospodin Milovan Vranješ. Zahvaljujemo se gospodinu Lazi i pozdravljamo ga u ime cijelog kolektiva.

Poslije utakmice fudbaleri obe ekipe su se družili uz pjesmu i piće a ambijent je bio za pamćenje i rijetko viđen. Svjetlost reflektora kao i prskalice za navodnjavanje terena učinili su da naš sportski centar izgleda zaista unikatno za ove prostore. Uživajte u malom foto izvještaju.