KUP Opštine Laktaši – FK Župa u finalu nakon prekida

Bilal Adonis
Adonis Bilal postiže gol

Današnja utakmica prošla je veoma burno, ali naši fudbaleri su se zasluženo našli u finalu KUP-a. Iako smo na teren izašli bez nekoliko standardnih igrača, vidjela se totalna dominacija na terenu igrača FK Župe. Naši igrači vršili su pritisak od samog početka a kao što smo i obećali, prisutni gledaoci mogli su da vide pregršt sjajnih poteza naših mladih fudbalera, koji su danas definitivno svi bili ispod 20 godina.

Jedan nedosuđeni prekršaj za naše igrače kažnjen je sa golom gostiju za vođstvo od 0-1. No, ubrzo potom, Zelenika je bio u izglednoj šansi a nakon toga, Adonis Bilal, sjajnim šutom iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara pogodio je gol Lakića i izjednačio na 1-1. Igrao se 45+ minut.

Drugo poluvrijeme je počelo isto tako. FK Župa je nastavila sa boljom igrom i napadima na gol protivnika, sve do incidenta. Đorđe Mihajlović je napravio prekršaj nad fudbalerom Laktaša Bajićem, koji je odreagovao malo žustrije te je došlo do konflikta između ova dva fudbalera. Sudija današnjeg meča Duško Bundalo, odlučio je da obojicu pošalje na prijevremeno tuširanje.

Par minuta kasnije i drugi fudbaler FK Laktaša je isključen te su uslijedili napadi na Bundala od strane igrača FK Laktaša. Bundalo je osjetio da je ugrožen te je prekinuo utakmicu. Poslije prekida nastali su ponovo manji nemiri i vrijeđanja ali na kraju se sve dobro završilo, bez većih incidenata.

Žao nam je što su gosti odreagovali na ovakav način, jer ni jedna utakmica nije vrijedna da bi se narušavali međuljudski odnosi, pogotovo kada se radi i o sudijama i o protivnčkim timovima iz istog kraja.

Iskreno se nadamo da su svi sukobi ostali na terenu te da je ovo posljednji put da se bilo gdje desio ovakav nemili događaj, jer fudbal je veoma pozitivna igra koja spaja ljude, omogućava da se družimo i slavimo zajedničke uspjehe te poštujemo protivnika kako to i nalaže Fer Plej.

FK Župa će u finalu KUP-a igrati protiv ekipe FK Milan iz Kosijerova čiji je trener naš sportski direktor gospodin Slobodan Crnadak, a o terminu ćemo Vas obavijestiti na vrijeme.

Pokušaćemo da ovu utakmicu organizujemo na našem stadionu, Sportski Centar “Župa” kako bi mogli da napravimo spektakl dvije sjajne ekipe pod reflektorima te da sve prođe na veoma visokom nivou.