Prekid u Milosavcima, Igrači Liješća napali na sudiju Lazarevića

FK Župa - FK Sloga Srbac

U Milosavcima je u srijedu odigran veoma uzbudljiv dio utakmice derbija začelja u kojoj su nam gostovali igrači Liješća, glavni konkurenti u borbi za opstanak. Utakmica je počela veoma dobro po igrače Župe, vidjelo se da ćemo dominirati u ovom meču. Zelenika je već u prvih 15 minuta utakmice propustio 2 odlične šanse da matira golmana Mitrića. U prilikama su se još pronalazili i Tomić, Trivić kao i Ostojić, ali rezultat se nije mijenjao. Ponovo je Zelenika u 35. minutu imao dobru priliku, našao se sam pred Mitrićem ali udarac je prošao tik pored stative.

I onda odlučujući momenat utakmice, u 43. minutu igrač Liješća broj 3, Dejan Milanković je napucao loptu nakon sudijskog zvižduka, i dobio opravdano žuti karton nakon čega je burno reagovao pljuvajući u lice i udarajući sudiju Lazarevića zbog čega je Lazarević prekinuo utakmicu. Milankoviću su se u uvredama pridružili i još neki igrači i trener pozivajući se na neke stvari koje apsolutno nemaju veze sa isključenjem Milankovića jer je i njima bilo očigledno da je sudija ispravno postupio.

Želimo da kažemo da u odigranih 43 minuta, nije bilo nikakvog incidenta niti žalbe na bilo koju sudijsku odluku. Sve je proticalo izuzetno mirno, igrači su davali svoj maksimum a suđenje je bilo i više nego korektno. I onda se dogodio taj trenutak koji nas je sve iznenadio.

Nakon prekida utakmice, rezultat nije još uvijek zvaničan, Disciplinska komisija treba tek da zasjeda u toku sljedeće sedmice ali je gotovo sigurno da će utakmica biti registrovana rezultatom 3-0 u korist FK Župa. Nakon ovog susreta razlika u bodovima se smanjila (kada se registruje utakmica) na svega 2 boda zaostatka za FK Liješćem.

Igrači FK Župa već u subotu nastupaju u Doboju protiv lidera na tabeli, FK Sloge, a utakmica počinje u 16:30 časova. Nadajmo se pozitivnom rezultatu i iz Doboja.

Izvještaj:

FK Župa: Dulić, Kovačević, Mihajlović Đ, Kozomara (od 37. minuta Janjić), Pribjegović, Zelenika, Tomić, Čolić, Trivić, Ostojić, Vulin. Trener: Bogdan Krnojelac

FK Liješće: Mitrić, Milanković, Kolunija, Milićević, Malešević, Ždrnja, Milanković, Grozdanić, Trifković, Gavrić, Zečević. Trener: