Pregršt golova i preokreta u Petrovu: Ozren – Župa 4-3

FK Župa

Veoma dobra utakmica odigrala se u Petrovu protiv ekipe FK Ozren. Prisutni gledaoci mogli su vidjeti pregršt golova i dobrih akcija koje su samo plod veoma dobre prikazane igre obe ekipe.

Prednost i vođstvo na terenu se mjenjalo ali na kraju je ipak presudilo iskustvo i domaći teren FK Ozren-a za konačnih 4-3.

Domaći su poveli već u 5. minutu i to zahvaljujući golmanu domaćih Nenadu Ćukoviću koji je postigao gol iz kaznenog udarca. Župa je preuzela terensku inicijativu međutim, da se propuštene Župine šanse kazne, potrudio se Katanić Slobodan u 22. minutu kada je pogodio za 2-0 poslije jedne dobre kontre domaćih fudbalera.

Onda veliki preokret naših fudbalera za svega 5 minuta. Na 2-1 u 25. minutu smanjuje Milan Vulin koji je sjajnim pogotkom vratio igrače Župe u borbu za bodove, koji ipak, nikome nisu igrali veliku uglogu. Samo 2 minuta kasnije, u 27. Duško Čolić donosi izjednačenje i vraća stvari na početak.

Iskoristili smo malo zbunjenost domaćih igrača i već u 30. minutu poveli sa 3-2 a strijelac je bio Miloš Pribjegović. Međutim, domaći igrači nisu odustajali te su se vratili golom Srđana Vukovića u 35. minutu za 3-3. Bio je to rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu samo jedan gol, i to gol gostiju za pobjedu domaćina. Ivan Brkić je slučano autogolom u 47. minutu riješio pobjednika današnjeg meča.

Imali su domaći pred sam kraj utakmice priliku da još uvećaju vođstvo kada je Slobodan Katanić izvodio još jedan kazneni udarac, ali Dulić je bio na visini zadatka te odbranio ovaj šut i rezultat je ostao 4-3 za FK Ozren.

FK Župa svoju posljednju utakmicu u ovoj sezoni igra u nedelju, 5. juna, sa početkom od 17:00 časova protiv ekipe FK Proleter iz Teslića.

Službeni izvještaj sa utakmice:

FK Ozren Petrovo: Ćuković, Sofrić, Filipović, Lukić, Ristić (od 88. minuta Jovanović), Vuković S., Vuković V., Ćirić (od 63. minuta Cvijanović), Tomić, Katanić, Pupavac. Trener: Slavko Petrović

FK Župa Milosavci: Dulić, Kovačević, Kostić, Brkić, Pribjegović (od 55. minuta Konić), Mihajlović (od 73. minuta Oljača), Janjić, Bilal, Čolić, Vulin, Đurić. Trener: Bogdan Krnojelac