Početak iz snova u novoj sezoni: FK Studenac – FK Župa 2-7

FK Župa
Detalj sa jedne od utakmica FK Župa Milosavci

Fudbaleri FK Župa Milosavci danas su na najbolji mogući način otvorili novu sezonu, u kojoj će kako se danas vidjelo, biti jedan od favorita za titulu. Gostojući u Bosanskom Kobašu, naši igrači su slavili sa ubijedljivih i visokih 7-2 (2-1). Trener Dane Guduraš je tako svoj prvi službeni debi kao novi Šef stručnog štaba proslavio na najbolji mogući način.

Od samog starta utakmice vidjelo se da će naši igrači biti dominantni na terenu što se odrazilo već u 11. minuti kada je  Nišić Igor pogodio za prvo vođstvo od 0-1. Svega 5 minuta kasnije Mihajlović Đorđe povećao je rezultat na 0-2. Međutim, domaći igrači se još uvijek nisu predavali te su u 20. minutu uspjeli da smanje rezultat na 1-2 a strijelac je bio Saldin Gluhalić. Bio je to i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu opet ista priča, dominacija igrača Župe a nakon 52. minuta i pogotka Miloša Guduraša bilo je već jasno ko je pobjednik današnjeg meča. Bilo je to 1-3.

54. minut donio je i jedan crveni karton igraču domaćih Gluhamović Sadmiru ali to nije znatno uticalo na tok igre.

U nastavku Župa nije odustajala od napada na gol protivnika a golman Studenca Konjuhovar Adnan bio je u nemilosti napadača Župe. U 64. minutu ponovo gol za naše igrače a strijelac je bio Dejan Vrančić, momak koji je i svoje prve fudbalske korake načinio u ovom klubu.

Kapiten na današnjoj utakmici, Darko Vrhovac, nakon nekoliko izglednih šansi u prethodnom dijelu meča, uspio je da postigne gol u 78. minutu za 1-5.

Onda u dva minuta dva gola na dvije strane. Prvo je za 1-6 u 85. minutu pogodio ponovo Nišić igor da bi minut kasnije na 2-6 smanjio Gluhalić Saladin svojim drugim golom na ovoj utakmici.

Konačnih 2-7 postavlja u 90. minutu postavlja Marinko Babić i time stavlja tačku na današnju utakmicu. FK Župa je ovom sjajnom igrom pokazala da ima odličnu ekipu i da vrlo lako može da na kraju sezone izbori plasman u viši rang.

Sljedeća utakmica igra se u nedelju 11. Septembra u Malim Sitnešima protiv ekipe Poleta sa početkom u 16:30 Časova.

Još jednom sve čestitke igračima i stručnom štabu FK Župe na odličnoj utakmici i sjajnoj pobjedi.


Izvještaj:

Za FK Studenac nastupali su: Konjuhovar, Mujičić, Safin, Kurtović, Jukanović, Gluhamović, Tripković, Gluhalac, Gabić (od 47. minuta Porobić), Čaušević, Mišić (od 46. minuta Velić)

Za FK Župa nastupali su: Momić, Todorović, Mihajlović Đ. (od 47. minuta Malkić), Bojić M. (od 78. minuta Bojić V.), Vrančić Dario (od 79. minuta Babić), Marković, Vrhovac, Guduraš M., Nišić, Ćejić, Vrančić. Trener: Dane Guduraš