Pobjeda protiv Proletera za kraj sezone: Župa – Proleter 3-1

FK Župa - FK Proleter
FK Župa - FK Proleter

Fantastična utakmica i pobjeda naših fudbalera za sam kraj sezone. U goste nam je prošli vikend došla ekipa koja se do prije par kola borila za sam vrh tabele, Proleter iz Teslića. Naši igrači su na teren, po vrlo promjenjivom vremenu, istrčali, pružili jednu od najboljih partija do sada, i zasluženo slavili u posljednoj utakmici ove 2015/16 sezone.

FK Župa je povela već u 18. minutu a strijelac je bio Ivan Brkić, poslije veoma dobre akcije. No, gosti su se u igru vratili 10. minuta kasnije već jer je Dejan Limić pogodio za 1-1. Igrao se  28. minut. Ponovo je vremenska prekretnica bila 10 minuta jer je u 38. minuti Srđan Tomić donio novo vođstvo našem klubu od 2-1. Bio je to rezultat sa kojim se otišlo i na zaslužen odmor.

Drugo poluvrijeme nastavilo se sličnim tempom. Naši igrači su nastavili suvereno da dominiraju na terenu, a svega par minuta nakon što je odjeknula vijest među navijačima da je i Novak Đoković osvojio Roland Garros, i Župa je potvrdila pobjedu protiv Proletera. Igrao se 72. minut a strijelac je bio Stefan Oljača koji je u 64. minutu zamjenio strijelca drugog gola Srđana Tomića.

FK Župa je ovu sezonu završio na predzadnjem mijestu. Nažalost, loši rezultati u prvom dijelu sezone ostavili su traga. Loša vijest je i to što su iz Premijer lige BiH ispali većinom klubovi iz Republike Srpske te se vraćaju u 1. ligu a to za sobom povlači i druge posljedice kao što je veći broj klubova koji ispadaju iz 1. lige ali i drugih liga. Domino efekat. U narednim danima znaćemo tačan broj klubova koji napuštaju ligu i tačan status našeg kluba za narednu sezone o čemu ćemo Vas obavijestiti putem našeg sajta i našeg Facebook profila.

Pratite nas i dalje, i hvala Vam na dosadašnjem povjerenju. Sportski Pozdrav.

Izvještaj sa utakmice:

FK Župa Milosavci: Dulić, Kostić (od 70. minuta Konić), Brkić, Kozomara, Pribjegović, Mihajlović N. (od 45. minuta Bilal), Tomić (od 64. minuta Oljača), Čolić, Ostojić, Vulin, Janjić. Trener: Bogdan Krnojelac

FK Proleter Teslić: Hadžić, Panić, Popović, Nikolić, Simić, Topić, Limić, Milivojević, Blagojević, Kovljen. Trener: Darko Prodanović