Još jedan poraz, još jedna tužna priča

Naši fudbaleri i danas su se, nažalost, vratili se sa gostovanja bez bodova. Ne bi poraz toliko ni bolio da nije prouzrokovan i isceniran od strane ljudi u crnom. Danas na stadionu Željezničara u Doboju mogli smo prisustvovati još velikoj bruci fudbalskih sudija koji iz nama nepoznatih razloga ubijaju volju u želju našim mladim fudbalerima za ovom najvažnijom sporednom stvari na svijetu.

Za FK Župa Milosavci i danas su nastupili dječaci iz Sport Tima, svi ispod 21 godine što nema ni jedna ekipa u II ligi. I onda u svoj toj ljepoti i mladosti na terenu, umjesto da ih sudije morališu na neki način, pružajući im mogućnost za poštenu borbu i dokazivanje, za ono za šta se vrijedno bore i trude, sudije urade naopako.

Nisu dozvolili da FK Župa napravi ni priliku a kamoli da se približi protivničkom golu. Veliki broj sjeckanja, sviranja nepostojećih prekršaja, te “slučajnih” pogrešnih procjena kod dodjelivanja lopte za aut. No na njihov obraz. Žalosno je što se u našem fudbalu otima od djece koja zaista vrijedno rade i treniraju da bi mogli jednog dana biti ambasadori našeg fudbala.

Neki od naših fudbalera su pozvani i za nastupe reprezentacije BiH i Srbije što je čist dokaz njihovog zalaganja. I zamislite kako se isti ti momci osjećaju kada im sav njihov trud i zalganje padne u vodu zbog tri čovjeka na terenu i nekoliko van njega koji kreiraju izgleda cijelu ligu zbog nekih ličnih interesa. Izuzetno tužno. Ali ni to neće toliko uticati na snagu volje našeg kluba i igrača te glavu gore i idemo dalje, u nedelju 10. Aprila, u okviru 21. kola gostujemo ekipi Mladosti iz Donje Slatine. Utakmica počinje u 15:30 časova.

Izvještaj sa utakmice:

FK Župa Milosavci: Dulić, Mihajlović Đorđe (od 58. minuta Konić), Kovačević, Kozomara, Ostojić, Vulin, Čolić, Mihajlović Nemanja, Tomić (od 68. minuta Bilal), Brkić (od 46. minuta Trivić), Zelenika. Trener: Bogdan Krnojelac

FK Željezničar Doboj: Gavranić, Šućur, Omerčić, Mašić (od 75. minuta Janjić), Đorđić, Stjepanović, Lazić, Mihajlović, Đurčić (od 90. minuta Hidić), Kvržić, Delić (od 86. minuta Skopljak). Trener: Nenad Jeftić

Sudije: Luka Bilbija, Bojan Palić i Dragan Rajilić.

Delegat: Mićo Blagojević

Strijelci: 1:0 – Omerčić u 9. minutu, 2:0 Mašić u 25. minutu, 2:1 Zelenika u 78. minutu.

 

Ostali rezultati utakmica koje su se danas igrale su:

Sloga Srbac – Mladost 1-0

BSK – Modriča 0-0

Proleter – Sloga Doboj 3-1

Ljubić – Jedinstvo 1-0

Sutra se sastaju: Borac – Laktaši, Omarska – Liješće i Ozren – Sloga Trn.

Tabela poslije ovog kola izgleda ovako:

[standings league_id=1 template=compact logo=true]